foto tanjug.foto tanjug

Јавно предузеће „Путеви Србије” и Сектор за наплату путарине спремно дочекују предстојеће првомајске празнике,сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно, без паузe и у ту сврху повећан је број инкасаната и других запослених на наплатним станицама.
ЈП „Путеви Србије“ омогућило је учесницима у саобраћају да се путем портала на ауто-путевима и апликације за мобилне телефоне ЈП „Путеви Србије“ информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим неопходним информацијама.
На видљивим местима у зони наплатних станица, постављена су обавештења возачима да припреме тачан износ новца за плаћање путарине на српском, енглеском, немачком и турском језику.

Комфорнију вожњу свим учесницима у саобраћају омогућава електронска наплата путарине. Употреба уређаја за електронску наплату путарине осим што значајно скраћује време путовања и омогућава возилима пролазак кроз наплатне станице без заустављања, представља и јефтинији вид плаћања путарине, јер се приликом допуне уређаја за ЕНП одобравају различити попусти.
У систему електронске наплате путарине, тренутно има преко 230 000 корисника уређаја за ЕНП и њихов број се сваке године повећава. Истичемо да сваки трећи учесник у саобраћају који пролази кроз наплатне станице, путарину плаћа електронским путем.

Продаја и допуна ТАГ уређаја врши се на 123 продајна места која се налазе дуж свих деоница ауто-путева Србије, на граничним прелазима и у већим градовима.

Из Путева Србије апелује на возаче да на пут крену одморни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

ТопПрес/ Глас западне Србије