Зашто је СББ избацила локалне телевизије из понуде западне Србије, УММР: Ако може ХРТ 1, 2, 3 и Алџазира мора и Телемарк

Зашто је СББ избацила локалне телевизије из понуде западне Србије, УММР: Ако може ХРТ 1, 2, 3 и Алџазира мора и Телемарк

Удружење медија и медијских радника обратило се данас кабловском оператеру СББ у којем тражи да у систем убаци три локалне телевизије тв Телемарк, тв Пожега и тв Горњи Милановац, које су из несхватљивих разлога избачени из понуде овог кабловског оператера.

„Молимо вас да због информисања јавности и грађана који то чине са локалних медија на подручју преко 20 општина западне Србије убаците у Ваш кабловски систем регионалну телевизију Телемар, тв ГМ и тв Пожега. Ускраћивањем да се налазе у каблу чији сте ви оператер наносите им огромну штету а грађанима ускраћујете право на информисање. Све три поменуте телевизије емитују се са земаљских предајника на Руднику, Овчару и Торнику и видљиви су на подручју Чачка, Горњег Милановаца, Пожеге, Ужица, Бајине Баште, Лучана, Краљева, Сјенице, Љубовије, Чајетине, Љига, Тополе, Прибоја и Пријепоља. Међутим, због тога што сте их из неких разлога искључили са кабла они се не виде у поменутим градовима и општинама, чиме су и телевизије и гледаоци оштећени”, каже се у саопштењу УММР-а.

Удружење каже да нема ништа против да СББ емитује стране канале као што су Алџазира, ОБН и на десетине других али сматра несхватљивим да избаци локалне канале са којих се информишу грађани градова и општина западне Србије.

ТопПрес/ ГЗС

KOMENTARI