У циљу јачања система безбедности, Управа за извршење кривичних санкција примиће у току ове године у стални радни однос 225 службеника у казнено-поправним заводима и то највише у Служби за обезбеђење, чији 81 припадник почиње да ради 19. јуна, саопштено је данас из Управе.

Појачање новим командирима добија Служба за обезбеђење у шест затвора.

У највећем затвору у земљи у Сремској Митровици почињу да раде 24 нова командира, а у највећој притворској јединици, Окружном затвору у Београду, њих 25.

Са радом почиње и 18 командира у КПЗ у Београду, шест у КПЗ у Шапцу, пет Специјалној затворској болници у Београду и три у Окружном затвору у Краљеву.

Управа наводи и да су тренутно у току конкурси за пријем у стални радни однос 109 запослених у 17 завода и то највише у Служби за обезбеђење (45), затим у Служби за опште послове (22), Служби за третман (16) и по 13 у службама за обуку и упошљавање и здравствену заштиту.

Подсећа да је раније ове године на неодређено време запослила 35 службеника и то у Служби за здравствену заштиту, Служби за обуку и упошљавање, Служби за обезбеђење, Служби за опште послове и Служби за третман.

У овом тренутку пред комисијом Владе налазе се захтеви за добијање сагласности за расписивање јавних конкурса за 31 извршиоца и то на основу потреба завода за тим радним местима у седам завода – КПЗ Сремска Митровица, ОЗ Београд, КПЗ Ћуприја, ОЗ Зајечар, ОЗ Крушевац, ОЗ Чачак и СЗБ у Београду. Управа ће и даље наставити да запошљава нове службенике како би ојачала капацитете у целом систему извршења кривичних санкција.

У току 2017. и 2018. године, у Служби за обезбеђење запослено је 273 командира, од чега је 120 примљено у стални радни однос у КПЗ у Панчеву, који је почео са радом 1. октобра 2018. године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг