Заветници предали кандидатуру Милице Ђурђевић Стаменковски за председника Србије

Заветници предали кандидатуру Милице Ђурђевић Стаменковски за председника Србије

Српска странка Заветници предала је данас Републичкој изборној комисији потписе за кандидатуру Милице Ђурђевић Стаменковски за председника Србије.

Кандидатуру председнице странке Заветници подржало је 12.000 грађана.

Ђурђевић Стаменковски је, после предаје потписа, рекла да све анкете и истраживања показују да Заветници имају велике шансе за улазак у други круг и истакла да нема дилему да ће у другом кругу однети победу и да ће на предстојећим председничким изборима добити подршку грађана који никада раније нису гласали или који сада гласају после много времена.

Она је рекла да ти грађани нису апстинирали од Србије већ од постојеће политичке сцене коју су, како тврди, разрушили и обезвредили како актуелна, тако и претходна власт.

„У намери да створе двопартијски систем стварају утисак да Србија бира између Ане Брнабић и Маринике Тепић, да Србија једино може да бира између Александра Вучића и Здравка Поноша. То нису избори пред којима грађани треба да се определе, грађани имају алтернативу и ту алтернативу је данас представила српска странка Заветници“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Њену кандидатуру за председника Србије подржао је и научни истраживач Душан Пророковић који је рекао да смо сведоци епохалних промена у међународним односима, а самим тим и у домаћој политици и додао да нам је зато политичар профила Милице Ђурђевић Стаменковски неопходан на политичкој сцени не само за наредне изборе, већ за наредне деценије.

Навео је да се цео свет враћа концептима националне безбедности, националних интереса, одбране сопственог суверенитета и поручио да ћемо са Милицом Ђурђевић Стаменковиски све то лакше и ефикасније одбранити.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић расписао је 2. марта председничке изборе за 3. април, а рок за пријаву кандидата је до 12. марта у поноћ.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI