Топола – У селу Јунковац на потезу званом „Гај“ где су углавном оранице домаћина из овог и суседних села налази се пут који је у употреби управо због одласка пољопривредника до својих њива. Али пролазак преко Мaлићеве јаруге отежан је јер је овај пут у све горем стању, па сада мештани до својих њива обилазе около преко два суседна села.

„Обилне кише су нам ове године баш нанеле доста штете па и на овом путу који доста нас користи. То је макадамски пут за наше њиве иако оштећен ипак смо пролазили јер нам је близу па трактором некако прођемо, али сада је бујица одцепила ћуприју односно и део пута па је наш пролаз овуда све ризичнији. Када прођемо само са трактором и може али када се вуче приколица нема појма, а да не помињем тек комбајн и остале наше машине које су нам у њивама потребне“, испричао је један од мештана који овом деоницом често пролази.

До његових њива односно четири хектара земље колико обрађује у Гају овај домаћин мора да прође цело село Јунковац па Наталинце и онда стиже у Клоку која се граничи са његовим парцелама. Иначе проблематична деоница је у дужини од једног километра а надлежни још увек нису пронашли решење за овај проблем.

ТопПрес