Данас у Србији променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима, грмљавином и мало свежије, осим на југоистоку и истоку Србије где ће се задржати и даље топло време.

Локално се очекују временске непогоде са градом, јаким и олујним ветром и већом количином падавина за кратак временски период.

Дуваће слаб и умерен северозападни, на југу југозападни ветар. Најнижа температура од 14 до 19, највиша од 23 на северу до 30 степени на југу и истоку земље.

И у Новом Саду данас променљиво облачно, нестабилно и свежије, повремено са кишом, пљусковима, грмљавином, израженијим у другом делу дана.

Дуваће слаб и умерен северозападни ветар. Најнижа температура око 19, највиша дневна око 24 степена.

У суботу облачно и осетно хладније с кишом, док се на југу и истоку Србије и даље очекују пљускови са грмљавином и топлије време.

Падавине ће се интензивирати увече и у току ноћи када ће почети да дува јак и олујни северозападни ветар.

У недељу хладно и ветровито у свим пределима, уз постепени престанак падавина и делимично разведравање, а после подне и слабљење северозападног ветра.

И следеће седмице задржаће се хладно време за ово доба године уз максималне температуре од 15 до 20, степени и уз честу појаву кише, понегде и пљускова, углавном у брдско-планинским пределима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг