Брнабић: Од сутра прекид јавног превоза, од недеље затварамо кафиће, ресторане и тржне центре

Брнабић: Од сутра прекид јавног превоза, од недеље затварамо кафиће, ресторане и тржне центре

Од сутра у 20 сати престаје јавни превоз на територији целе Србије, а од недеље и кафићи, ресторани и тржни центри, најавила је вечерас премијерка Ана Брнабић, као нову меру у борби против ширења вируса корона.

„Суспендујемо јавни градски превоз до даљег“, рекла је Брнабић  на прес конференцији у влади Србије.

Она је најавила и да се од недеље у 20 сати затварају ресторани, кафићи и тржни центри.

„У овом тренутку опасност је сувише велика, а притисак на лекаре и медицинске сестре сувише велики да бисмо размишљали о материјалној страни свега овога“, нагласила је Брнабић.

Премијерка је истакла да ће бити дозвољена достава хране, зато што поред укидања јавног превоза, путнички, аутомобилски, приватни, као и такси превоз, може да функционише још увек.

Сутра стиже велика пошиљка помоћи из Кине

Наш највећи авион ербас А330 одлетео је за Кину и сутра се очекује да се врати са великом пошиљком помоћи за Србију, изјавила је Брнабић.

Истакла је да је то организовано захваљујући ангажману председника Србије Александра Вучића и да се тај авион тренутно налази надомак Шангаја.

„Сутра увече се враћа са великим бројем медицинских апарата и заштитне опреме, али доћи ће, чему се највише радујемо, експерти из Кине, који су се у тој земљи борили против корона вируса и који ће помоћи нашим стручњацима“, рекла је Брнабић.

Каже да и кинески стручњаци долазе у Србији, такође захваљујући ангажману председника Вучића, који се тиме бави 24 сата дневно.

„Очекујемо да се наш највећи авион врати и донесе још опреме и апарата и још експерата“, рекла је Брнабић.

Замолила је послодавце у Србији да запослени раде од куће, а да се за оне који то не могу обезбеди превоз, као и да се ти послодавци преко Привредне коморе Србије јаве влади.

Покушаћемо да привреда трпи што мање, рекла је Брнабић додајући да нико неће пропасти ако буде слабије пословао у овој ситуацији.

Молим вас да останете кући, поручила је Брнабић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI