Још три смртна случаја у Србији од коронавируса, укупно 16! Кон: Повећава се број пацијената на респираторима

Још три смртна случаја у Србији од коронавируса, укупно 16! Кон: Повећава се број пацијената на респираторима

У Палати Србија одржана је конференција за медије на којој су саопштени најновији подаци о броју заражених коронавирусом, као и најновије мере Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19.

У Републици Србији је до 15 часова 30. марта 2020. године регистрован укупно 785 потврђен случај ЦОВИД 19. Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 622 особе од којих су 44 позитивне и 578 негативних на нови корона вирус.

„Нажалост, још три пацијента преминула су од коронавируса, чиме се број жртава у Србији попео на 16. Укупно имамо 62 пацијента на респиратору. У последња два дана број заражених је опао, што није лоше, али не смемо се заваравати, ово је можда само један кратак предах“, рекао је епидемиолог Кон.

„Имамо бољу ситуацију него што је 25. дана било у Италији, имамо разлога да се озбиљно надамо да смо пуно тога урадили. Повећава се и број особа на респираторима, они су у животном ризику. Како је тај број 62, морамо бити озбиљни. Већ четврта недеља је прошло, што је добро. Са једним крајње умереним оптимизмом могу да кажем није лоше“, истакао је Кон.

Он је додао да је највише заражених у радно активном становништву, као и да је 9 преминулих мушког пола, 7 женског, а проценат смртности је 2,04.

До 15 часова, 28. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестиране су укупно 3084 особе које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс

KOMENTARI