Oд данас могућ еУпис и у средњим школама у Србији

Oд данас могућ еУпис и у средњим школама у Србији

Упис ђака у 536 средњих школа од данас је поједностављен – моћи ће да се уради и електронским путем.

Информациони систем еУпис од данас обезбеђује приступ Регистру матичних књига по службеној дужности али и информатизацију послова у свим средњим школама у Србији, те ће захваљујући њему запослени у школама извршити распоређивање деце у новоформирана одељења, саопштила је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић истакао је да је важан и велики посао завршен преписивањем матичних књига у електронски облик.

Канцеларија за ИТ и еУправу је за запослене у свим основним и средњим школама, као и факултетима Универзитета у Београду, обезбедила квалификоване електронске сертификате за приступ информационом систему еУпис, одговарајуће обуке и упутства, као и подршку у коришћењу система коју пружа Контакт центар за подршку рада јавној управи.

У наредне две године радиће се на формирању јединственог информационог система просвете, који ће омогућити да сви подаци о деци током целог школовања, од предшколске установе, основне и средње школе, факултета и потом запошљавања, буду на једном месту, истиче се у саопштењу Канцеларије.

ТопПрес/ Извор: РТС

KOMENTARI