Васпитне групе се друже преко вибер групе: У Тополи вртић функционише онлајн

Васпитне групе се друже преко вибер групе: У Тополи вртић функционише онлајн

Топола – Вирус COVID – 19 као и ванредно стање привремено су прекинули дечју грају која се свакодневно могла чути из Предшколске установе „Софија Ристић“ у Тополи. Међутим, васпитачи из ове установе доказали су да се са децом може радити и на даљину и то веома успешно.

„Наставили смо рад са децом и успоставили бољу сарадњу са родитељима преко вибер група или телефонских разговора свако у оквиру својих васпитних група. Ускладили смо се са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и свим препорукама за наставак васпитно-образовног рада електронским путем“ – рекла је за ТопПрес директорка Тања Јовановић и додала да су васпитачи професионалци и да сваког дана на различите начине организују дружење са својим малишанима.

„Сваког дана из вртића до наших малишана путују различите врсте занимљивих активности, слика, снимака за цртање, сликање, прављење, вежбање, препоручене приче, бајке, загонетке, брзалице, рецитације, песме, или неки занимљив догађај. То су уједно и идеје родитељима да на један занимљив, интересантан, забаван и потпуно другачији начин уче своју децу кроз игру, и ставе себе у улогу васпитача“.

Она је нагласила да малишани у оквиру вибер групе шаљу фотографије  како одржавају свакодневну хигијену, како се здраво хране, певају, играју, илуструју приче, како се забављају и проводе слободно време.

Такође на програму националне телевизије РТС 2 у термину од 7.30 до 8 часова најмлађи могу да погледају програм предвиђен за предшколски узраст.

ТопПрес

 

KOMENTARI