За развој туризма кредит 50 милиона динара

За развој туризма кредит 50 милиона динара

Од Нове године теже до кеш кредита, отплата скраћена на осам година
Савети за пољопривреднике, како лакше до субвенционисаних кредита
Ако имате кредит у динарима, стиже једна ДОБРА ВЕСТ

Влада Србије одлучила је да ове године одобри 50 милиона динара за кредитирање у туризму са циљем да се подстакне финансирање квалитета туристичке понуде. Према речима државног секретара у Министарству туризма Мирослав Кнежевић, за средства до 1. октобра могу да конкуришу сви они који поред осталог желе да раде реконструкцију и изградњу смештајних капацитетеаи ресторана, производњу сувенира, изградњу туристичке инфраструктуре.

Кнежевић је агенцији Бета навео да ће у кредитирање бити укључена и средства из репласмана која су додељена претходне године.

За кредите могу да конкуришу предузећа и предузетници који се баве туризмом, као и регистрована пољопривредна газдинства.

Кнежевић је рекао да, према уредби коју је усвојила Влада Србије, учешће кредитних средстава у финансирању не може бити веће од 50 одсто од укупне вредности пројекта.

„Средства ће се додељивати преко Фонда за развој Србије, са каматном стопом од један одсто годишње и могућношћу отплате од шест година, са грејс периодом од 12 месеци, односно 24 месеца за гринфилд инвестиције“, казао је он.

Минимални износ кредитних средстава за пољопривредна газдинства, предузетнике и микро предузећа је 500.000 динара, а за остала привредна друштва је два милиона динара.

ТопПрес/ Извор: Бета

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0