Фото: принтскрин, ТанјугФото: принтскрин, Танјуг

Министарка за бригу о породици и демографију и изасланица председника Владе Милица Ђурђевић Стаменковски положила је данас венац на месту где је пре 90 година извршен атентат на краља Александра Првог Карађорђевића у Марсеју и истакла је да је краљ Александар био аутентични бранилац Европе, творац уједињења, окупљања, интеграција, како на подручју на којем су живели српски и други југословенски народи, тако и ван њих, у оквирима Мале Антанте.

Министарка је нагласила да је српски народ своју националну судбину делио са тадашњом Француском, а то је била и лична судбина краља Александра.

„Његова национална, политичка и идејна заоставштина обавезује да се пред данашњим изазовима подсетимо на наша савезништва, која су у борби скована и у тешким временима доказана, верујући да наше пријатељство не припада само историјском искуству, већ и мостовима будућности које заједнички градимо“, закључила је Ђурђевић Стаменковски, саопштило је министарство.

На церемонији обележавања 90 година од убиства краља Александра Првог Карађорђевића, присутнима се обратио префект региона Прованса-Алпи-Азурна обала и префекта Буш-ду-Рони Кристоф Мирман.

У делегацији Владе био је и министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA