Топола – Делегација Руске федерације у чијем саставу је био и заменик министра за цивилну заштиту, венредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Руске федерације Александар Чупљанин обишла је данас Србију, а између осталог и њихов хуманитарни центар у Нишу. Посету су наставили и обиласком Тополе у пратњи председника општине Топола Игора Петровића и управника Задужбине Краља Петра I на Опленцу Драгана Рељића.

Из поштовања према госту и значају Српско-руског хуманитарног центра којим су унапређене могућности за одговарајућу превенцију и одговор на ванредне ситуације, укључујући и пружање хуманитарне помоћи угроженом становништву, председник општине Топола дочекао је и поздравио госте.

Руска делегација у посети општини Топола, фото: ТопПрес

Том приликом је подсетио да су ваздухоплови за гашење пожара руског министарства за ванредне ситуације били  изузетна помоћ у гашењу ватре на отвореном простору, како у Србији, тако и у суседним земљама.

Руска делегација у посети општини Топола, фото: ТопПрес

„Не смемо заборавити и поплаве 2014. године, када је Српско-руски хуманитарни центар координирао долазак и акцију руских спасилаца који су први притекли у помоћ Србији“, истакао је том приликом први човек општине Топола.

Ова делегација обишла је винарију Карађорђевића, цркву на Опленцу и винарију ПИК „Опленац“.

ТопПрес