Љиг – Берба шљива за Андријану Срећковић из Љига претворила се у несвакидашњи догађај, јер је за само неколико сати провединих у воћњаку постала дефинитивни рекордер у броју крпеља који су се закачили за њене руке.

„Након што смо се вратили кући приметила сам тачкице по кожи, и схватила да су у питању крпељи. Сама сам их извадила преко 20, а онда сам отишла код лекара. Докторка је извадила чак њих 103 и рекла је да није имала сличан случај и да је највећи број крпеља који је извадила до сад био тридесетак, а код мене се сусрела са три пута већим бројим. “, рекла је Андријана за РИНУ.

Она је у шљивику била са породицом, али инсекти су се у оволикој мери закачили само за њу. Кроз шалу јој кажу да је добро што је бар у некој категорији рекордер, међутим не би се са тим сложила јер су медицински радници у љишком Дому здравља два сата санирали њене убоде.

„Када је дошло време да се ранице дезинфикују јодом, није било могуће да се погоди свако место, па је докторка јодом буквално намазала целе руке. Надам се да ће ова ситуација проћи без већих последица, али у сваком случају тестираћу се на Лајмску болест, како бих имала мирну савест“, поручује Андријана из Љига.

Посебну захвалност ова Љижанка дугује дежурној сестри и лекару у локалном Дому здравља, јер су имали стрпљења да сваког крпеља изваде напоље.

ТопПрес/ РИНА