Бесплатна планинарска обука у Крагујевцу

Бесплатна планинарска обука у Крагујевцу

Планинарско друштво “Жежељ” организује бесплатну планинарску обуку у периоду од 1. марта до 12. априла, а намењена је свим планинарима и љубитељима природе, који желе да науче више о овом спорту и безбедном боравку у планинама. Заинтересовани кандидати могу се пријавити посредством мејла pdzezeljkg@gmail.com.

Бесплатна планинарска обука састоји се од теоријског и практчног дела, односно изласка на терен. Теоријски део обке биће организован четвртком од 20 до 22 часа у Основној школи “Милутин и Драгиња Тодоровић”.

“Неке од тема које ће се обрађивати су: основе планинарске историје, етике, теме у вези са планинарском опремом, безбедним боравком у планинама, припремом за боравак у планини… Поред тога обрађиваће се и специјалне теме о техничкој опреми, оријентацији, коришћењу уређаја за оријентацију, примена прве помоћи и многе друге теме које се користе у планинарењу”, саопштено је из Планинарског друштва “Жежељ”.

Када је реч о практичном делу, план је да буду организована два одласка на неку од околних планина, а термини би били договорени са полазницима обуке.

Заинтересовани кандидати за планинарску обуку додатне информације могу добити позивом на број телефона 063/295-399.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић