Сви лекари, медицинске сестре, техничари, као и помоћно особље у болницама Србије који одбијају да се вакцинишу, примаће плату без бонуса, стимулација или додатака за дежурства, изјавила је директорка ковид бонице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић.

Она је рекла да је на састанаку директора болница подржан предлог медицинске струке и да се министар здравља сложио да се направи списак свих лекара и медицинског особља који нису примили вакцину, а раде у ковид и другим болницама.

„Они ће бити пребачени на административне послове и неће више моћи да раде с пацијентима, а то значи да ће примати само основну плату. Примаће два пута мању зараду него до сада“, рекла је Аџић Вукичевићева.

Она је истакла да ће због пораста броја заражених морати да се отвори и друга зграда интензивне неге.

„За 20 дана имамо четири пута више пацијената, сваки пети који нам дође мора на респиратор, а у болници је више од 90 одсто пацијената који нису вакцинисани“, рекла је Аџић Вукичевић.

Она је навела да делта сој највише „напада“ младе и здраве мушкарце који нису примили вакцину, а који чине 80 одсто од укупног броја примљених у болницу.

Истиче да је почетком месеца 84 пацијената смештено на одељењу интензивне неге, а да их је сада 286.

„Остало нам је још неких 70 слободних кревета. Долазе нам пацијенти са све тежим облицима короне и сваки пети мора на респиратор“, наводи докторка Аџић Вукичевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг