foto thinkstockfoto thinkstock

Београд – Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са представницима највећих такси удружења у Србији.

На састанку је разговарано о сарадњи у припреми прописа који ће побољшати услове за обављање такси делатности и о борби против сиве економије у друмском саобраћају.

Она је истакла да је постојала добра сарадња са такси удружењима приликом доношења Закона о превозу путника у друмском саобраћају 2015. године и да ће тај заједнички рад бити настављен и приликом доношења наредних измена тог закона, као и праћења спровођења прописа у тој области.

„Желимо да створимо добар оквир за обаваљање такси делатности и да то урадимо у дијалогу државе, локалних самоуправа и такси удружења“, рекла је Михајловићева.

Председник Савеза удружења таксиста Србије Александар Бјелић је рекао да су приоритети такси удружења адекватно регулисање делатности, заштита регистрованих таксиста и борба против сиве економије.

Састанку су присуствовали представници Савеза удружења таксиста Србије и Гранског синдиката такси возача и аутопревозника „Независност“.

ТопПрес/ Извор: Бета