Премијерка Ана Брнабић рекла је данас да се у овом тренутку разматра да се полако уводе сертификати на оним местима у којима није неопходно да грађани бораве као што су кафићи, ресторани и ноћни клубови.

“Што се тиче примедби да су ковид сертификати неуставни, тако је. У великој мери јесу уколико их уводите за неке ствари који су људима неопходне. Не можете их уводити као што су то урадиле неке друге земље, не знам како су то радили, ми смо свих ових дана и недеља гледали како је то било могуће за рецимо малопродајне објекте”, рекла је Брнабић, одговарајући на питања новинара након обиласка зграде Ложионице у Београду.

На питање Н1 да ли мисли да деца треба да иду школу и да ли су тамо најбезбеднији, јер, постоје примери да они доносе вирус родитељима, Брнабић је рекла да мисли да треба, истичући да то није њено, већ мишљење стручњака.

“Иако ја знам да ви често не верујете стручњацима, имате дискутабилне стручњаке које доводите у ваш студио да причају људима како трећа доза вакцине није трећа срећа, како је они никоме не би дали и како трећа вакцина није довољно испитана”, рекла је Брнабић и додала да “више одговорности не би било на одмет”.

Брнабић је јуче после седнице Кризног штаба рекла да ће увођење сертификата ако до тога дође бити у складу са Уставом и људским правима, у просторима где није неопходно да људи бораве, а где је висока могућност заражавања, наводећи ноћне клубове, барове, кафиће и ресторане.

ТопПрес/ Извор: Танјуг , РТВ

One thought on “Брнабић: Ковид пропуснице за кафиће, ноћне клубове…”

Comments are closed.