Топола – У организацији Општинског савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Топола и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије а уз подршку локалне самоуправе данас је у Тополи одржана кампања „Буди видљив буди безбедан“.

Фото: ТопПрес

Циљ кампање био је да се кроз предавање  возачима трактора укаже на важност и значај поштовања саобраћајних прописа, техничке исправности трактора, адекватне осветљености ових четвороточкаша као и на ризике којима су изложени када трактором управљају.

Према речима Вељка Ћурчића највише саобраћајних незгода изазваних тракторима дешава се управо у јесењим месецима.

Фото: ТопПрес

„У септембру месецу највише страдају возачи трактора старији од 65 година углавном мушкарци, јесењи  месеци су најкритичнији због највише радова у пољу.  До  незгода најчешће долази у задњем делу трактора јер није осветљен правилно и неко је позади ударио у трактор такође и напред се исто дешава. Ако се дода приколица опет лева страна јер углавном приколице нису осветљене. Примери незгода су бочни судари, слетање са пута, превртање јер нису технички исправни, регистровани, без сигурносне кабине“, рекао је између осталог Вељко Ћурчић испред Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Фото: ТопПрес

Он је нагласио да је у току  пројекат изградње заштитног рама за тракторе преко Министарства, цена ће бити око 20.000 динара а иначе је око 60.000. Ћурчић истиче да ће управо због ове цене заштитни рам бити доступнији возачима трактора и самим тим ће њихови животи бити безбеднији.

Фото: ТопПрес

Сви учесници данашње кампање добили су  пригодне поклоне који ће утицати на већу видљивост, а тиме и безбедност свих учесника у саобраћају

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес