Топола – Да се чекање исплати данас је потврдио и Милосав Пантић из Маскара, који је после више дана стрпљивог чекања упецао сома, и то не једног него два! Овакав риболовачки расплет на језеру нико није очекивао, а Милосав с поносом истиче да је ово један од његов успешнијих  дана у риболовачкој каријери.

„Данима сам на Рабровачком језеру и чекам да риба загризе, данас се десило право чудо. Прво сам око подне упецао једног сома од 16 килограма, а потом за њим ето га још један од девет килограма. Био сам у шоку, нисам могао да верујем да после толико дана чекања упецам две рибе у једном дану“, каже за ТопПрес  риболовац Милосав Пантић.

Милосав упецао два сома у једном дану, фото: приватна архива/ ТопПрес

Овај дугогодишњи риболовац наглашава да је и до сада било већих примерака упецаних риба, али данашњи улов дуго ће се препричавати.

„Сви су се одушевили када су чули, али се ипак највише обрадовала супруга, јер ће бити правих ђаконија за сутрашњу посну трпезу. Хвала Богу имам децу, унучиће, пријатеље тако да ће имати за све“, рекао је Милосав.

Иначе, сом је једна од највећих слатководних риба, јединке ове врсте могу да нарасту до преко три метра и достигну максималну масу од преко 200 килограма.

ТопПрес

Сом тежак 16 килограма упецан у Рабровачком језеру, фото: приватна архива/ ТопПрес