Председник Социјалистичке партије Србије(СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да верује да ће бити премијер Србије после избора.

„То је најбоље за Србију- Александар Вучић председник, Дачић премијер. Лично сматрам да је за Србију и за њену политичку стабилност у овим турбулентним временима, имајући у виду да ми сарађујемо свих ових година, веома битно да кормило којим се управља земљом, буде у сигурним рукама“, изјавио је Дачић за ТВ Прва.

На питање зашто би му Српска напредна странка и њен председник Вучић дали премијерско место, када су апсолутни фаворити на изборима, Дачић је одговорио да је све ствар политичког договора и да је логично да се најважније функције распоређују између партија које чине владајућу коалицију.

Упитан о ситуацији у Украјини, лидер социјалиста је изјавио да није на страни Русије већ Србије.

„У овом тренутку националним и државним интересима помаже само Русија тако што не дозвољава да ‘Косово прође кроз Савет безбедности УН’ „, рекао је Дачић и додао да није све у економији, јер да јесте, неко би давно признао тзв. Косово.

Он је подсетио да је Русија ставила вето на резолуцију о Сребреници, а да Кина то није урадила нити ће икада урадити.

„Када је било око Сребренице, могли смо да зовемо само Лаврова, волео бих да смо могли и друге. Али само Руси су гласали против, зашто би се они свађали са свима због нас. Ако уведемо санкције Русији, само ћемо себи нашкодити, јер ће Запад и даље гурати питање Косова у Савету безбедности“, поручио је Дачић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг