Фото: Танјуг, Раде ПрелићФото: Танјуг, Раде Прелић

У Србији ће данас бити променљиво облачно, понегде са кишом, док ће следеће недеље бити осетно хладније са падом температуре и до 15 степени и снегом у брдско-планинским пределима.

Према прогнози РХМЗ, данас ће у јутарњим сатима бити променљиво облачно, пре подне још понегде на југоистоку краткотрајна киша, на северу претежно сунчано.

Ветар ће бити слаб, променљивог смера. Најнижа температура од 3 до 8 Ц, највиша од 14 до 19 степени Целзијуса.

У току ноћи у свим крајевима очекује се наоблачење, после поноћи киша.

И у Београду ће данас бити претежно сунчано са слабим ветром променљивог смера. Најнижа температура 5, највиша 17 степени. У току ноћи наоблачење, после поноћи киша.

За петак и суботу предви]а се облачно с кишом, у суботу на југозападу, југу и југоистоку и са пљусковима и грмљавином. У кошавском подруцју и на планинама јак и олујни јужни и југоисточни ветар.

Од недеље се очекује осетно хладније време и пад температуре за 10 до 15 степени, местимично са кишом и влажним снегом, у брдско-планинским пределима са стварањем снежног покривача. Мањи снежни покривач очекује се понегде и у нижим пределима.

У недељу ће бити облачно, у северним и централним деловима осетно хладније уз умерен и јак северозападни ветар, местимично киса. У брдско-планинским пределима снег, краткотрајан снег понегде и у нижим пределима.

Од понедељка облачно и хладно, местимично киша и влажан снег, у брдско-планинским пределима стварање снежног покривача. Мањи снежни покривач понегде се очекује и у нижим пределима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг