Топола – У суботу 22. септембра са почетком од 12 часова на Опленцу ће се одржати дечји фестивал. Фестивал има за циљ да на једном месту окупи бројне малишане и њихове родитеље или пратиоце, за које је у припреми богат програм. Принц Михаило Карађорђевић и принцеза Љубица су иницијатори ове акције.

Деца ће на једном месту моћи да се упознају са стреличарством, стрељаштвом, фолклором, јахањем. Фестивал ће се одвијати одмах  иза цркве Светог Ђорђа на Опленцу.

„Михаило и ја смо желели да пружимо деци прилику да се опробају у активностима које можда и нису тако често доступне, као што су јахање или стреличарство. Наши пријатељи и донатори су подржали ову идеју и донирали своје време, средства и рад како би омогућили да се један овакав фестивал организује. Надамо се да ће се позиву одазвати што више породица које желе да проведу дан у природи и пруже деци једно лепо искуство. Сав приход од фестивала биће дониран, и то у сврху подстицања и развоја младих у Тополи. Михаило и ја се надамо да ће ово бити само први у низу фестивала које планирамо да организујемо на Опленцу, и да ће догађај из године у годину расти и развијати се“, рекла је у изјави за ТопПрес принцеза Љубица Карађорђевић.

Донатори фестивала су: Дамјан Арсић, организација, стрељаштво; Драган Рељић – управник Задужбине краља Петра I, организација; Иван Лекић, организација, техничка подршка; Клуб реалног аикидоа Србски вожд; Коњички клуб Urban Cowbоy из Гроцке, власник Ненад Паунић; КУД Опленац, Топола; Радионица стреличарске опреме Кнез Лазар; Стрељачка дружина Опленац; Удружење Краљевина Србија – волонтери

TопПрес