Фото: РИНА

Горњи Милановац – Сви знају прослављеног српског кошаркаша, Дејана Томашевића, али мало ко зна где је овај ас дао свој први кош. Десило се то у јуначком Такову, јер су његови родитељи управо из тог места код Горњег Милановца. Иако је прошао читав свет, није заборавио двориште Основне школе „Таковски устанак“ и омиљено игралиште, зато је овај човек још само једном показао колико је велики. Захваљући њему уређен је кошаркашки терен и постављене прве табле са исписаним дечјим сновима, које ће бити подстрек и мотивација деци да наставе да се баве спортом.

„У ову школу су ишли моји родитељи и овде сам долазио свако лето и овде сада долазе моја деца да играју и фубдбал и кошарку. И негде сам и ја тако кренуо играјући фудбал и кошарку са рођацима на овом терену. Први поен сам постигао на кошу овог игралишта. Радост коју сам осетио приликом првог коша учинила је да кошарка тече мојим венама. Идеја нам је да обновом овог терена нека нова деца сањају своје снове и запишу их на овој табли”, казао је Томашевић.

Фото: РИНА

Директорка ове школске установе Бранка Жижовић истакла је задовољство што су били део активности које су директно усмерене на побољшање услова за бављењем спортом.

„Крајњи циљ свега је да се омладина врати спорту и природи и отвореном простором. Захвалила бих се Дејану Томашевићу што је баш изабрао овако малу средину јер сматрам да је учинак много већи него у већим местима где су деци омогућени и други садржаји. Ове спортске терене не користе само ученици наше школе већ је место дружења деце овог краја а лети имамо и спортска такмичења”, нагласила је директорка.

Захваљујући управо Дејану Томашевићу осим Такова, уређени су кошаркашки терени још три села горњимолановачке општине. То је само још један додатан подтрек свим младим родтиљима да остану на селу и управо на дедовини подижу децу, јер сада су сеоске школе опремљене исто као оне у граду, а малишанима ништа не недостаје.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА