Ђорђевић поново на челу Дома здравља

Ђорђевић поново на челу Дома здравља

Топола – Др Горан Ђорђевић специјалиста опште медицине од данас је поново на челу Дома здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи. Ђорђевић је и до сада обављао ову функцију али због истека мандата поновним гласањем је изабран за директора.

„Пуно је планова које смо зацртали, жеља је моја али и целог колектива да нашим суграђанима пружимо још већу палету услуга. Појачаћемо одлазак до пацијената који нису у могућности да долазе код нас, електронско преписивање лекова на дужи период како би били збринути, кућне посете и прегледање у кућним условима. Кад прође забрана запошљавања запослићемо још лекара, урадићемо све што можемо да наши корисници добијају адекватну здравствену заштиту“, рекао је за ТопПрес Др Горан Ђорђевић.

Ђорђевић истиче да је у плану набавка нових апарата и неколико возила.

„Треба нам ултра звучни апарат за гинекологију, још неколико апарата за општу медицину. У плану је и куповина неколико возила за хитну помоћ. Услуге лабораторије смо доста унапредили, омогућили смо суграђанима да ураде лекарски за ношење оружја, такође и за ловце, то раније није рађено код нас. Идемо ка томе да се заказивањем сваком пацијенту омогући адекватан термин, да што више лекова буде о трошку државе“, наводи Ђорђевић.

Грађани који немају здравствено осигурање и због тога не одлазе на лекарске прегледе нису заборављени.

„Спреман сам да са екипама одем у све месне заједнице да обиђемо амбуланте видимо у каквим условима се ради, да ли пацијенти ту добијају све што им је потребно. Знам да много грађана нема оверену здравствену књижицу али обићићемо и њих да се и њима омогући преглед и да се и њима помогне. Гинеколог ће ићи на терен како би се прегледале жене све у циљу превенције малигних болести које су на жалост веома честе. Рак плућа, грлића материце, простате, најзаступљенији су, детекцијом малигних болести и откривањем у почетним фазама продужићемо живот пацијентима“, сматра Ђорђевић.

Радови на новој згради Дома здравља су у пуном јеку а директор очекује половином године завршетак.

„Радови су у поодмаклој фази, све иде по плану. На једном месту нашим суграђанима биће доступна лабораторија, део хитне медицинке помоћи најсавременије опремљен, општа медицина са свим потребним апаратима, дечије одељење. Лабораторија посебно за децу, труднице, одрасле, део за пријем, вакцинације. Општа медицина прилагођена савременим трендовима, хитна помоћ са свим потребним салама. Ја очекујем крајем јуна завршетак“, казао је Ђорђевић.

ТопПрес