Foto: Tanjug/Zoran ŽestićFoto: Tanjug/Zoran Žestić

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да радници у Србији највише притужби имају на материјални положај, додајући да држава чини све да обезбеди што боље услове.

„Незадовољни су својим материјалним положајем. То је број један када је реч о притужбама“, казао је Ђорђевић за данашње издање листа Курир.

Министар је апеловао да се пријављују уколико дође до случаја дискриминације трудница и породиља, рекавши да се то неће толерисати и да ће се решавати на најефикаснији начин.

Он је поводом Међународног празника рада, 1. маја, поручио радницима: „Ред, рад и дисциплина“.

„Однос државе према радницима драстично се променио набоље. Неки проблеми су се у прошлости решавали штрајковима и протестима, а сада, чак и ако постоје могу да се реше разговором“, рекао је Ђорђевић.

Министар рада оценио је да постоји добра и континуирана социјално-економска конекција државе и радника, радника и послодаваца.

Према његовим речима, сада су много бољи услови рада и много је боља брига о радницима него раније.

„Брига о породицама испливала је на прво место, што и јесте најважнија вредност. Идеја 1. маја јесте да људи празнују радећи, али и бринући о својој породици и проводећи време с њом. Мислим да смо сада на правом путу“, казао је Ђорђевић.

ТопПрес/ Извор: Бета