Дневник западне Србије биће у наредних пар дана емитован у М-Сат, сателитској платформи Телекома Србије. Наиме, у завршној процедури по којој ће се Телемарк телевизија наћи у понуди овог кабловског оператера који се показао као веома поуздан са огромним бројем корисника у приградским и сеоским срединама.
Дневник западне Србије који продукција ГЗС и тв Телемарк раде од марта месеца за веома кратко време постигао је невероватан успех код гладаоца. У овом тренутку покрива више од 15 општина међу којима су Љиг, Горњи Милановац, Чачак, Пожега, Ужице, Лучани, Ивањица, Бајина Башта ,Љубовија, Чајетина, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Пештерска висораван, Топола, Косјерић а у плану је и Вишеград.

,,Мислим да смо већ поставили темеље Медијског сервиса западне Србије. Дневник који смо покренули на телевизији Телемарк показао се као сјајно решење и нема сумње да смо направили велики искорак на медијској сцени овог дела земље. Мало ко је веровао да ћемо успети у овоме када смо кренули половином марта. Међутим сада већ могу да кажем да смо успели оно што до сада скоро никоме није пошло за руком. Сат времена држати пажњу гледалаца није нимало лако ,али ево може се. У тих сат времена сместили смо и политичаре и привреднике, и ратаре, повртаре али и дали простора обичном човеку који итекако има шта да каже. И нема ту велике науке, мораш бити свуда, имати очи и уши за све, и када је лепо и тешко, ту смо са обичним светом. Истина је једина уредничка политика и ако тако радите, нема грешке“ каже Гвозден Николић идејни творац и главни и одговорни уредник Дневника западне Србије који се емитује сваким радним даном у 20 и 22.30 часова из студија телевизије Телемарк.

Водитељи Дневника западне Србије: Катарина Радуловић, Гвозден Николић и Вукосава Лазовић

Дневник преузимају у исто време још три локалне телевизије, ТВ Горњи Милановац , ТВ Пожега из Пожеге и ТВ Златар из Нове Вароши.

Занимљиво је да се све три поменуте телевизије не налазе у понуди кабловског оператера СББ што је невероватно иако је било више покушаја да се убаци у систем , менаџмент није успео. Истовремено СББ у свом каблу емитује низ страних канала из Хрватске , БИХ и других земаља у окружењу због чега се корисници са правом љуте јер су ускраћени за локалне тв станице. Није ми јасно како и због чега то држава толерише јер ови медији уредно плаћају огромне таксе и порезе да би се видели на свом терену.Због тога капа доле Телекому, нагласио је Николић који је и актуелни председник Удружења медија и медијских радника.

 

ТопПрес/ ГЗС