Драгану Јовановићу  одузет одборнички мандат у Скупштини Тополе

Драгану Јовановићу одузет одборнички мандат у Скупштини Тополе

Топола – Скупштина општине Топола је одузела одборнички мандат лидеру Боље Србије Драгану Јовановићу, за шта су гласали одборници коалиционе већине „СНС, Нови људи за Бољу Тополу и СПС“.

Јовановић је рекао агенцији Бета да је он „трн у оку“ власти у Тополи и да му је мандат одузет јуче на седници Скупштине која је сазвана „преко ноћи“.

Он је рекао да му је мандат одузет на основу „фалсификованог“ документа, наводног решења из МУП-а да је брисан из бирачког списка у општини Топола.

Јовановић тврди да никада није мењао своје пребивалиште, односно није се селио из Блазнаве у Београд и нуди увид у податке из личне карте.

Рекао је да је у време короне извршена злоупотреба његових личних података.

Оценио је да је да је ово „јак ударац на опозицију“ у Тополи и да се први пут догађа да се носиоцу једне изборне листе одузима мандат у Скупштини.

Због одузимања мандата, Јовановић је најавио подношење жалбе Управном суду, а раније је, због злоупотребе личних података, већ поднео кривичне пријаве против НН лица у општинској управи и МУП-у.

На јучерашњој седници Скупштине општине Топола већину је потврдила владајућа коалиција са 21 одборничким местом од укупно 41.

Драган Јовановић је рекао да је „кључну улогу“ имао одборник СПС-а Жарко Јовановић, који је, каже, до пре неколико дана био „на његовој страни“, а јуче је гласао да му се одузме мандат.

Жарко Јовановић је јуче постао потпредседник Скупштине Топола.

Лидер Боље Србије је рекао да су одборници опозиције у Тополи изложени притиску, да их сада обилазе одборници власти и да је циљ да се „опозициони дух“ у Тополи сломи.

Јовановић је прошле седмице тврдио да је обезбедио већину од 21 одборника у локалној скупштини за смену напредњачке власти, што је најављивао за ванредну седницу скупштине почетком децембра, коју је тражила опозиција.

ТопПрес/ Извор: Бета

KOMENTARI