Љубовија – Када мали дечак протрља лампу из ње изађе Аладин који му испуни три жеље, али у Љубовији постоји дух који је изашао нећете веровати из бурета. Он не испуњава жеље и није обичан дух већ има ношњу и ђуска у ритму музике док га пролазници фотографишу.

„Пратила сам манифестацију Гастро фестивал у Љубовији и кренула сам да снимим изложбу олдтајмера. А онда на сред улице дух, морам признати да сам била поприлично изненађена. Стала сам да га фотографишем и снимим он је ђускао уз музику која је долазила са стране, поздрављао је пролазнике, махао свима али није желео да комуницира са грађанима што значи да нам не би испунио ни једну жељу а камоли три“каже кроз смех Драгана Ћендић.

Фото: ТопПрес

Према њеним речима дух из бурета имао је лепу народну ношњу коју је често намештао током наступа и био је весео али није желео да открије свој идентитет нити како је дошао на ову идеју. Оно што је сигурно привукао је пажњу бројних посетилаца и свима ће остати у сећању до неке следеће прилике када се опет појави негде и обрадује грађане.

ТопПрес