Љубовија – Након две године паузе, сутра, у суботу, 14. маја у општини Љубовији организује се Гастро фест, такмичење у кулинарству, друга по величини, манифестација у овој подрињској општини.

Јелена Тешић, директорка Туристичке организације Љубивоји, истакла је циљ овог фестивала, а то је промоција аутентичне, азбуковачке кухиње.

„С обзиром на то да се Гастро фестивал последње две године није одржао због забране окупљања услед корона вируса, ове године имамо прилику да коначно организујемо нашу манифестацију. Циљ фестивала јесте да промовишемо нашу азбуковачку кухињу, аутентичну, са производима са нашег простора. Ми до сада имамо, заиста велики број пријављених екипа. И ја бих рекла да је то рекордан број, за све ове године. Припремљен је веома богат културно забавни-програм, за све узрасте”, рекла је Јелена Тешић .

Дисциплине у којима се пријављени могу такмичити су: Припрема рибље чорбе; Етно трпеза; Модерна кухиња; Пекарство; Посластичарство; Карвинг (резбарење на воћу и поврћу); Најбржи кувар Гастро феста (такмичење у секцању црног лука).

Судије на овој манифестацији, међународног карактера, биће професори Високе хотелијерске школе у Београду, лиценцирани за овакав вид такмичења.

ТопПрес/ ГЗС