ЕУ ПРО представља јавни позив за увођење и развој географских информационих система у Краљеву

ЕУ ПРО представља јавни позив за увођење и развој географских информационих система у Краљеву

Развојни програм ЕУ ПРО ће од 27. до 30. новембра 2018. године у Краљеву у Хотелу Турист (Трг Српских ратника одржати две дводневне информативне сесије како би локалним самоуправама, укљученим у реализацију програма, представио јавни позив за подношење предлога пројеката за увођење и развој географских информационих система (ГИС).

Европска унија ће путем овог позива за који је определила 1,2 милиона евра пружити подршку локалним самоуправама у процесу увођења и развоја ГИС-а кроз набавку софтвера и хардвера, као и неоходне рачунарске опреме, а важан сегмент чиниће и обука запослених у локалној администрацији.

Прва инфо сесија која ће се одржати 27. и 28. новембра окупиће представнике и представнице градова и општина из Поморавског и Шумадијског округа, док је информативна сесија 29. и 30. новембра намењена локалним самоуправама Моравичког, Расинског и Рашког округа.

Током информативних сесија биће представљени услови позива и начин пријављивања, а биће одржана и обука о прикупљању и коришћењу података, организационим и управљачким аспектима, као и новим трендовима и техникама у развоју ГИС-а.

Позив је отворен од 3. октобра до 30. децембра 2018. године, а право учешћа има свих 99 локалних самоуправа из региона Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије које су укључене у реализацију програма ЕУ ПРО.

Више информација о самом позиву као и документација за пријављивање доступне су на интернет страници ЕУ ПРО програма: Јавни позив за подношење предлога за увођење и развој географских информационих система.

РАСПОРЕД ОДРЖАВАЊА ИНФО СЕСИЈА У КРАЉЕВУ

КРАЉЕВО (Хотел Турист, Трг Српских ратника 1)

27-28. новембар 2018. са почетаком у 11 часова

* Сесија се одржава за учеснице и учеснике из градова и општина:

Аранђеловац, Баточина, Ћуприја, Деспотовац, Јагодина, Кнић, Крагујевац, Лапово, Параћин, Рача, Рековац, Свилајнац, Топола

КРАЉЕВО (Хотел Турист, Трг Српских ратника 1)

29-30. новембар 2018. са почетаком у 11 часова

* Сесија се одржава за учеснице и учеснике из градова и општина: Александровац, Брус, Чачак, Ћићевац, Горњи Милановац, Ивањица, Краљево, Крушевац, Лучани, Нови Пазар, Рашка, Трстеник, Тутин, Варварин, Врњачка Бања

Активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Локалне самоуправе које имају право учешћа:

Александровац, Алексинац, Аранђеловац, Ариље, Бабушница, Бајина Башта, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић, Бојник, Бољевац, Бор, Босилеград, Брус, Бујановац, Црна Трава, Чачак, Чајетина, Ћићевац, Ћуприја, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Гаџин Хан, Голубац, Горњи Милановац, Ивањица, Јагодина, Кладово, Кнић, Књажевац, Коцељева, Косјерић, Крагујевац, Краљево, Крупањ, Крушевац, Кучево, Куршумлија, Лајковац, Лапово, Лебане, Лесковац, Лозница, Лучани, Љиг, Љубовија, Мајданпек, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Неготин, Ниш, Нова Варош, Нови Пазар, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пирот, Пожаревац, Пожега, Прешево, Прибој, Пријепоље, Прокупље, Рача, Рашка, Ражањ, Рековац, Сјеница, Смедерево, Смедеревска Паланка, Сокобања, Сурдулица, Свилајнац, Сврљиг, Шабац, Топола, Трговиште, Трстеник, Тутин, Уб, Ужице, Ваљево, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Врање, Врњачка Бања, Зајечар, Жабари, Жагубица, Житорађа.

ТопПрес