rhdr

Топола – Богата Васкршња трпеза је незамислива без прасећег или јагњећег печења, међутим, ове године је цена живе ваге рекордно висока. Ипак, и поред високе цене Драган Јовановић из Загорице истиче да је за овај Васкрс продао преко стотину прасића и да не памти тако велику потражњу.

Фото: ТопПрес

„Никада виша цена него ове године, прасићи су 500 динара за килограм а јагњићи 400 динара, тако да ко има за продају може фино да заради док онај што треба да купи богами мора да извади из новчаника солидну суму новца. Ја сам имао око 100 прасади овог пролећа и све сам распродао, нешто је уговорено за Васкрс да се пече, нешто сам продао свежу вагу тако да сам и више него задовољан“, каже за ТопПрес Драган Јовановић.

Поред продаје живе ваге овај домаћин услужно реди и пече а бави се и прерадом меса па на његовом имању можете купити и разне врсте месних прерађевина.

Фото: ТопПрес

„Ређење и печење кошта 3500 динара за мање прасиће углавном до 30 килограма. Продајем и суво месо, кобасице, маст и све је домаћа производња“, истиче Јовановић.

нама које продају свеже прасеће или јагњеће месо цене су углавном око 2300 динара за колограм прасетине и 2500 за килограм јагњетине. Власник кафане из Клоке Дарко Пантић, наглашава да је ове године нешто слабија потражња али да је ипак имао доста поруџбина.

 

ТопПрес

Фото: ТопПрес