Још увек има поштених људи: Марко пронашао новчаник и вратио га власници

Још увек има поштених људи: Марко пронашао новчаник и вратио га власници

Топола –  Да поштеног народа још увек има доказао је и Марко Васиљевић из села Горња Трнава код Тополе, радник у фирми „Стара варош“. Наиме, овај младић је пронашао не само изгубљени новчаник већ и  власницу и вратио га не размишљајући да за његово добро дело треба било каква награда.

„Враћајући се са посла, на улици сам угледао новчаник,  у њему су  била документа, картице из банки и нешто новца у кешу. Погледао сам на личној карти ко је власник, међутим нисам познавао госпођу. Понео сам новчаник кући, рекао супруги да покуша да пронађе ту жену путем друштвених мрежа, што је и урадила. Врло брзо смо ступили у контакт са госпођом, и договорили се где да се нађемо да јој вратим новчаник „, прича за ТопПрес поштени налазач Марко Васиљевић.

Већ наредног дана, Марко је вратио новчаник, а за његово добро дело власница је имала награду. Међутим, овај племенити младић истиче, да није размишљао о новцу већ му је једино било битно да новчаник врати.

„То је могло да се деси било коме па и мени, нема разлога да за то тражимо новац као награду нити било какву другу надохнаду. Свако од нас треба да уради исто, јер није све у новцу, ту су документа која су много битнија од неколико новчаница“, поносно каже Марко.

ТопПрес

KOMENTARI