Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић  приликом састанка са амбасадором Финске у Србији Кимом Лахдевиртом и представницима Компаније Нокиа у Србији истакао је да ће 99 одсто руралних подручја Србије до краја 2025. године имати брзи интернет од 100 магабита у секунди.

Јовановић је упознао амбасадора Финске и представнике компаније о активностима Министарства у сектору телекомуникација, пре свега о Предлогу закона о електронским комуникацијама који је Влада Србије усвојила претходне недеље, а који ће се ускоро наћи пред посланицима, саопштено је из ресорног министарства.

Он је истакао значај Пројекта изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним подручјима наше земље до краја 2025. године, где ће више од 99 одсто домаћинстава имати могућност приступа интернету брзине преко 100 мегабита у секунди.

На састанку се, како се наводи, разговарало о планирању аукције за имплементацију 5Г технологије у телекомуникациону мрежу Србије, као и о унапређењу информационог друштва и информационе безбедности у нашој земљи.

ТопПрес/ Извор: Танјуг