Топола – Бивши председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић, поднео је кривичну пријаву против две службенице из општинске управе у Тополи и подстрекача – НН лица. Он је тужио Сању Јевтић запослену као секретара СО у Тополи и Јасмину Миливојевић, његову бившу секретарицу, због како се у тужби наводи, злоупотребе службеног положаја.

Наиме, дана 29.10.2020. године, на IV седници СО Топола, наведене службенице су као службена лица општине Топола, биле задужене да у оквиру својих овлашћења  прозивају и евидентирају у јавне исправе одборнике који су дошли на седницу СО. Оне су, како се у тужби објашњава прекорачењем службеног положаја, прозвале, евидентирале и дозволиле да гласа за кворум Снежана Младеновић, којој није био потврђен мандат за одборника СО Топола.

У тужби даље пише, да мандат одборника почиње да тече даном потврђивања мандата, с тога наведена Снежана Младеновић, није могла да гласа за кворум ни да учествује у раду седнице.

Јовановић је  нагласио да су његове бивше службенице као одговорна лица запослена у општини морале да поштују закон.

„Свестан сам да Сања и Јасмина нису аутори ове преваре али као неко ко је дуго година у скупштини општине морале су одбити да учествује у овој незаконитој работи“, написао је на свом фејсбук профилу бивши председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић.

Са друге стране, тужена Сања Јевтић, није желела да коментарише овакав поступак свог дојучерашњег шефа.

Бивша секретарица Драгана Јовановића, сматра да није крива и да је само радила свој посао. Она је нагласила да кворума не би било чак и да није поменуту одборницу евидентирала и да седница није одржана.

„Све се одиграло невероватно и потпуно неочекивано, нисам се надала да ћу ја бити та која је ‘крива’ за нешто, тачније за прозивку одборника. Ја сам свој посао обавила, посао техничког лица или пословног секретара, моје надлежности нису да ја сугеришем председнику СО и секретару СО да има један одборник коме мандат није потврђен, то није мој посао. Ја сам пребројала одборнике у сали, јер ми је тако речено да бројим све присутне, при том их прозвала као и што се може послушати на снимку. Сви су се јавили да су присутни реч је о 20 одборника. Кворума не би било ни са једним одборником мање, тако да седница није ни одржана, а то је случај и са 19 и са 20 одборника. Разумела бих кривичну пријаву да је седница одржана и да је у питању један одборник који одлучује па сам ја погрешила у пребројавању гласова, али седнице није било, а самим тим ни прекршаја.  Тако да ја нисам ‘нарушила вољу грађана’ ни једним својим поступком, одрадила сам свој посао фер и коректно. Да ли је Јовановићу засметало, не знам тачно шта, али очигледно нешто јесте. Жао ми је што се овако преко мене ‘сламају кола’ али морао је неко недужан да добије кривичну пријаву“, рекла је у изјави за портал ТопПрес, Јасмина Миливојевић, бивша секретарица Драгана Јовановића.

ТопПрес