Кисић: Када би сви носили маске друге мере нам не би требале

Кисић: Када би сви носили маске друге мере нам не би требале

Чланица Кризног штаба, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас је епидемиолошка ситуација у Србији алармантна, јер се свакодневно региструје велики број заражених, хоспитализованих и умрлих од корона вируса.

Истовремено је истакла да када би сви носили маске и држали дистанцу, друге мере не би биле ни потребне.

„Ако гледамо однос хоспитализованих и оних који су отпуштени, последњих дана имамо плус 300, што значи да нам је свакога дана потребно 300 нових постеља. Тај број је нешто што је заиста алармантно“, рекла је Кисић Тепавчевићева за ТВ Прва.

Она је навела да се свакога дана улаже велики труд да се организује здравствени систем и да се тестира много већи број људи.

Кисић Тепавчевићева оштро је осудила понашање људи који су јуче похрлили у тржне центре поводом тзв. црног петка.

Она је навела и да је битно истаћи да се у свим установама социјалне заштите стриктно спроводе мере.

„Нама су корисници и наши грађани приоритет, али ако поредимо резултате с другим земљама, видимо да су ови проценти мањи него у другим земљама, али то нам није никакав репер“, наводи министарка.

Још једном је објаснила зашто су биле ригорозније мере на почетку епидемије, када је степен оболевања био мањи.

„Јесте била идеја да се заштите они који су били најугроженији. Најстарији су, као најодговорнији део нације, прихватили све препоруке“, наводи Кисић Тепавчевићева и додала да је и сада највећи проценат оболелих у групи до 60 година.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI