Кисић: У прошлој години мање повреда на раду него 2019.

Кисић: У прошлој години мање повреда на раду него 2019.

У прошлој години забележен је мањи број повреда на раду него 2019, а захваљујући пројекту „Подршка и унапређење здравља на раду и инспекције рада у Србији“, инспекторат за рад добио је пилот учионицу која би временом требала да се развије у центар за едукацију, изјавила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је на завршној конференцији твининг програма поменутог пројекта рекла да је у претходном периоду фокус био на модернизацији рада инспектората за рад, те да ће пилот учионица инспекторима омогућити да стекну и развијају знање и вештине у складу са техничко- технолошким достигнућима.

„Урађено је много и то нас подстиче да наставимо још јачим темпом“, рекла је Кисић Тепавчевићева и захвалила партнерима из Европске уније и Словачкој и Чешкој које су помогле да се пројекат унапређења здравља на раду у Србији, каже, успешно спроведе.

„Тежња је да се створи социјално-економска мотивација код свих учесника у процесима рада и да што већи број привредних субјеката активно управља безбедношћу и здрављем на раду“, истакла је министарка.

Навела је и да су у току активности на изради нацрта Закона о безбедности здравља на раду са циљем спречавања повреда на раду, професионалних болести и болести у вези са радом.

„Доследно ћемо се залагати да послодавци и запослени, уз подршку државе, спроводе све превентивне мере заштите здравља на раду и тако унапреде укупно стање безбедности“, закључила је Кисић Тепавчевићева.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI