Бранислав Лечић предао је своју кандидатуру за председника Демократске странке, саопштено је из његовог изборног штаба.

„Као што сам обећао, за своју кандидатуру нисам тражио подршку бројева, страначких одбора, већ сам тражио подршку људи. Људи који мисле и одлучују својом главом. Са њима ћу пробудити нову наду“, навео је Лечић у саопштењу.

Он је додао да подршка његовој кандидатури наставља да пристиже из целе Србије што показује „огромну жељу чланова Демократске странке да самостално одлучују о будућности своје странке“.

Како су саопштили, Лечић је за мање од 48 сати прикупио потписе делегата и тиме постао „први званични кандидат за председника Демократске странке“.

Недавно је функционерка ДС Гордана Чомић саопштила да су она и њен тим први званични кандидати на изборима за органе странке јер ју је званично подржало више од 30 општинских и градских одбора ДС, чиме је испунила услов за кандидатуру.

Своју кандидатуру за председника ДС најавио је раније и Зоран Лутовац.

Рок за подношење кандидатуре за органе Демократске странке истиче данас у 14 часова.

Председник организационог одбора ДС Горан Ћирић рекао је раније да ће следећа седница тог тела бити 28. маја када би требало да се верификују поднете кадидатуре за председника и потпредседнике странке, чланове сталног састава Главног обора, чланове Надзорног одбора, Статутарне комисије и председника Политичког савета.

На изборној скупштини Демократске странке, 20. по реду, а која је заказана за 2. јун, биће изабрани нови председник, потпредседници, председник Политичког савета, чланови сталног састава Главног одбора, као и чланови Статутарне комисије и Надзорног одбора.

ТопПрес/ Извор: Бета