Републичка изборна комисија прогласила је данас кандидатуру Бошка Обрадовића за председника Републике на изборима за председника Републике расписане за 3. април, коју је поднела коалиција Двери и ПОКС.

Коалиција Српски покрет Двери и ПОКС поднела је РИК-у кандидатуру са 11.020 правно ваљаних оверених писаних изјава бирача, који подржавају кандидатуру политиколога из Чачка Бошка Обрадовића.

Комисија је на 25. седници донела одлуку и да испред ове коалиције Маја Митић и Милан Тановић постану члан и заменик члана Републичке изборне комисије за спровођење избора за председника републике.

Републичка изборна комисија прогласила је данас и кандидатуру Биљане Стојковић на председничким изборима, коју је поднела коалиција „Морамо“.

Група грађана „Морамо-Биљана Стојкових председница Србије“ поднела је РИК-у сву законом прописану и правно ваљану документацију, као 10.585 ваљаних изјава бирача који подржавају кандидата ове коалиције.

На 25. седници комисија је прогласила за члана и заменика члана РИК-а у проширеном саставу за председничке изборе Александара Мијаиловића и и Мињу Ђокић именованих на предлог групе грађана „Морамо-Акција-Еколшки устанак Ћута-Не давимо Београд“

ТопПрес/ Извор: Танјуг