Српска коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана, предала је данас Републичкој изборној комисији (РИК) кандидатуру Милоша Јовановића за председника Србије.

Коалиција НАДА је прва међу странкама и коалицијама која је предала листу за председничке изборе.

Кандидатуру Јовановића подржао је генерал Божидар Делић који је изјавио да је Јовановића подржао јер је уверен да је он доследан у свом патриотизму и да никада неће издати националне интересе Србије.
Председник ПОКС-а Војислав Михаиловић је рекао да је ПОКС подржао кандидатуру Јовановића јер имају његово чврсто обећање да ће отворити питање друштвено-политичког уређења, односно да ће се поставити грађанима питање да одлуче да ли су за монархију или за републику.

Заменик председника ПОКС-а Душан Радосављевић рекао је да је Јовановић „најобразованији политичар који се кандидује после Другог светског рата“.

Истакао је да је он „празник“ на овим изборима, јер је човек без политчких и научних мрља у каријери, у времену када се, како наводи, купују дипломе.
Листу је предао потпредседник ДСС-а Дејан Шулкић.

Председник Скупштине Србије у техничком мандату Ивица Дачић расписао је у среду, 2. марта, председничке изборе за 3. април.

Рок за пријаву кандидата је до 12. марта у поноћ.

ТопПрес/ Извор: Танјуг