Лидери коалиције Морамо поручили су вечерас да има много непознаница и нејасноћа у вези са објављеним изборним резултатима, али да се, и поред тога, може са сигурношћу рећи да у Србији постоји нова зелено-лева политичка снага у парламенту.

Према прелиминарним резултатима ЦЕСИД-а коалиција Морамо је освојила 4,6 одсто гласова на парламентарним изборима, а представник те коалиције Радомир Лазовић рекао је да ће они енергију са протеста унети у институције, као и зелено-леве идеје.

Кандидаткиња за председницу те коалиције Биљана Стојковић навела је да резултати које је саопштио Вучић не одговарају, како је рекла, стварном стању, те да жели да чује „праве резултате“.

„Ми се не слажемо са тим и желимо да чујемо праве резултате и бранићемо сваки глас“, рекла је Стојковић.

Александар Јовановић Ћута је рекао да је Републичка изборна комисија државна институција, те да је требало да прогласи резултате вечерас.

„Сачекаћемо да званично саопшти резултате“, казао је Јовановић.

Кандидат за градоначелника Београда Добрица Веселиновић рекао је да је према последњим извештајима са терена, коалиција Морамо освојила двоцифрен резултат на београдским изборима, те да ће њени представници већ сутра разговарати са колегама из опозиционих листа које су прешле цензус како би видели да могу да формирају власт у Београду.

„Ми смо ову борбу започели као мала група људи која се бори против тајних уговора, корупције и криминала. Сада нас је толико да су они приморани да нам умање број“, казао је Веселиновић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг