foto GZSfoto GZS

Функционери из редова Српске напредне странке који буду правоснажно осуђени остаће без партијске књижице.

Ово, за „Новости“, поручује Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС, одговорајући на наше питање да ли ће људи који се доводе у везу са аферама, попут Милутина Јеличића из Бруса који је оптужен са сексуално узнемиравање или Пере Миланкова из Нове Црње који је првостепено осуђен за примање мита, бити избачени из тима напредњака.
Он најављује да ће се сваког месеца контролисати рад одбора. Како сада ствари стоје, на седници ИО СНС, која је одржана крајем прошле недеље у Новом Саду, закључено је да девет одбора СНС није положило испит, док је 160 тимова СНС било успешно у раду.

Страначку контролу није прошла Сања Стајић, председница Скупштине општине Мерошина, па јој је због непоштовања статута странке одузета партијска књижица. Такође, искључен је и први човек Алибунара Предраг Белић, због сумњи у умешаност у махинације са државним земљиштем, а у овом месту је и распуштен одбор. Исти потез повучен је и у Кули, док је страначко руководство промењено у Кладову, Косјерићу и Блацу. Неизвесна је судбина одбора у Пожаревцу, док је председник општине Лајковац прошао само са опоменом.
– Неки људи су већ замењени, а неколико њих је искључено из странке. Морам да напоменем да огроман број наших људи ради одлично у својим локалним самоуправама и да су ти резултати видљиви на сваком кораку – објашњава Глишић.

У СНС важи правило да страначки функционери не могу имати више од две функције, али, према речима Глишића, било је појединачних случајева који нису најбоље разумели ту одлуку или су је заборавили, али су је после опомене поштовали.

– У овом тренутку нема чланова који крше ту одлуку. Када се појави такав случај, реагујемо – тврди Глишић.

Према нашим сазнањима, последњи који је опоменут је Жељко Сушец, који је одлучио да врати посланички мандат и да задржи друге функције.

На седници Председништва СНС једна од тема могла би да буде и учинак министара из редова напредњака.

– Више пута до сада странка је показала да има нулту толеранцију за нерад и лоше резултате. Веома сам задовољан како раде министри, чланови СНС. Ако будем имао неку замерку, рећи ћу им на састанку органа странке – поручује Глишић.

Радомир сигуран

На спекулације у јавности да је на списку за смену и градоначелник Крагујевца Радомир Николић, Глишић каже:

– Ради и бори се колико зна и уме, и немам ту шта да му замерим. Пре седам дана имали смо одличан састанак Градског одбора у Крагујевцу, где смо се договорили да уочене слабости у функционисању у наредном периоду исправимо.

ТопПрес/ Извор: Новости