Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће закон који омогућава младима да добију 100 евра помоћи ступити на снагу сутра или 12. јануара и да од тог датума зависи ко ће све добити ту помоћ.

Пријава за 100 евра помоћи младима од 16 до непуних 30 година почиње 15. јануара и трајаће до 30. јануара, а Мали објашњава да ће грађани поново морати да унесу своје податке на порталу Управе за трезор како би се пријавили за тај вид помоћи.

Важан је датум ступања на снагу, ако претпоставимо да је то 12. јануар, значи до 12. јануара свако ко је напунио 16 година има право да добије помоћ од 100 евра“, рекао је Мали за Прву.

Министар је рекао да је начин пријаве исти као и за 100 евра пре две године и за помоћ 30 плус 30 евра, као и да ће грађани морати поново да унесу своје податке на порталу Управе за трезор.

„Потребно је унети име и презиме, јединствени матични број, број личне карте и да се изабере банка где је отворен рачун, а ако га нема, бира се име банке где ћемо ми отворити наменски рачун“, рекао је Мали.

Он је рекао и да ће 14. јануара почети исплата за здравствене раднике у здравственим установама, те да ће се на њихове рачуне уплатити износ од 10.000 динара.

Према његовим речима, пензионери ће уплату од 20.000 динара добити 10. фебруара.

„Почињемо ову годину са новим пакетом помоћи, подржавамо оне за које сматрамо да им је наса подршка и помоћ најпотребнија. На тај начин потврђујемо снагу економије и снагу наших јавних финансија“, рекао је Мали.

ТопПрес/ Извор: Танјуг