Марко је спасио осам прасића након што им је угинула мајка, храни их на цуцлу на свака два сата

Марко је спасио осам прасића након што им је угинула мајка, храни их на цуцлу на свака два сата

Топола – На газдинству Арсенијевића у селу Клока код Тополе, цело легло прасића остало је без мајке, која је одмах после прашења угинула. Како би их спасио сигурне смрти, Марко није седео скрштених руку и одмах је почео да их храни на цуцлу.

Фото: ТопПрес

„Крмача је угинула одмах после прашења, опрасила је 12 прасића, али је троје угинуло и остало их је осам. Кад сам их видео тако мале и саме, нисам у почетку знао шта да радим, искрено плашио сам се да ли ће уопште и прихватити млеко које није од њихове мајке и да ли ће хтети да једу на цуцлу. Комшија ми је донео флашицу и цуцлу, и рекао је ‘ево, и нека ти је Бог у помоћи’. Тако је почело наше дружење, хвала Богу, добро су прихватили да их тако храним, лепо и напредују и ево већ им је десет дана“, каже за ТопПрес Марко Арсенијевић из Клоке.

 

Марко на цуцлу храни осам прасића, фото: ТопПрес

Ови прасићи за десет дана постали су и љубимци породице Арсенијевић, па тако Марку не пада тешко да их храни на свака два сата.

„Када ја нисам ту, храни их моја мајка, устајем и ноћу, на свака два сата добијају млеко. Прво их храним на цуцлу, како би свако прасе добило одређену количину млека, а потом остатак сипам у посуду и они пију још. Ускоро ћу уз консултације са ветеринаром почети да им дајем по мало концентрата тако да се надам да ће сви бити добро и да ће лепо напредовати“, објашњава наш саговорник.

Марко спасио осам прасића, фото: ТопПрес

И нема сумње да ће овај вредни домаћин проширити своју фарму и да ће ови младунци остати још дуго на газдинству Арсенијевића.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI

TOPPRESS: 1
  • […] „Сите овие денови станувам на секои два часа во текот на ноќта за да ги хранам. Има само една цуцла, а тие се осум, и тоа е вистинска борба за храна, но има доволно млеко за секого. Во консултација со ветеринар, наскоро ќе започнам да им давам концентрат, кога ќе ја надминат оваа течна храна. Имаат и заби, знаат да грицнат додека ја бараат цуцлата. Ништо не ми е тешко кога ќе видам дека растат и дека се здрави“, вели Марко.Извор: toppress.rs […]