Фото: ВикипедијаФото: Википедија

Све месне заједнице на територији града Крагујевца добиће своје личне карте. То је документ који подразумева комплетну слику и ситуацију на терену од комуналне инфраструктуре до објеката које једна месна заједница мора да има.

У сарадњи са саветима грађана месних заједница ради се на изради Стратегије одрживог развоја Града Крагујевца за период 2018 – 2028 и у оквиру тог документа израде личних карата месних заједница.

У већини месних заједница на територији града Крагујевца, према речима Витомира Недељковића члана Градског већа за локалну самоуправу, проблеми су инфраструктурне природе. Савети грађана месних заједница у комуникацији су са надлежним органима Скупштине града и свакодневно се подносе захтеви за различите интервенције и проблеме који грађани имају, од изношења смећа до јавне расвете.

Од 78 месних заједница, колико има на територији града Крагујевца, нешто мање од половине припадају градском и приградском језгру а остале су на подручју села и највећи број дописа односи се на саобраћајнице, каже ресорни члан Градског већа.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Јована Младеновић