Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је данас агрометеоролошко упозорење да најављени приземни мразеви у периоду од 20. до 22. септембра у јутарњим часовима могу неповољно утицати на повртарске културе које се гаје на отвореном.

Према метеоролошкој најави, вечерас и током ноћи биће облачно, а понегде се очекује краткотрајна слаба киша.

Од петка до недеље ујутро у централним и јужним деловима очекује се понегде слаб приземни мраз, а дневна температура мало испод просечних вредности.

Републички хидрометеоролошки завод најавио је од петка до недеље ујутро у централним и јужним деловима понегде слаб приземни мраз, док ће дневна температура бити мало испод просечних вредности.

У четвртак на северу Србије ујутро и пре подне претежно сунчано, после подне променљиво облачно. У осталим крајевима претежно облачно, понегде с кишом и краткотрајним пљусковима. Увече и у току ноћи разведравање. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 5 до 11 °С, а највиша од 15 до 21 °С.

У петак ујутро хладно, у централним и јужним деловима понегде слаб приземни мраз, а у
планинским пределима локално слаб мраз на 2 м. У току дана претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 2 до 9 °С, а највиша од 17 до 22 °С.

У суботу ујутро хладно, у централним и јужним деловима понегде слаб приземни мраз , а у планинским пределима локално слаб мраз на 2 м. У току дана претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, у скретању на југоисточни. Најнижа температура од 2 до 8 °С, а највиша од 19 до 22 °С.

У недељу ујутро хладно, у централним и јужним деловима понегде слаб приземни мраз , а у планинским пределима локално слаб мраз на 2 м. У току дана претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од 2 до 10 °С, а највиша од 21 до 24 °С.

TопПрес/ Извор: Новости онлине, Танјуг