Миодраг  има јединствену колекцију: За осам година скупио чак 9.000 чепова и два џака фискалних рачуна (ВИДЕО)

Миодраг има јединствену колекцију: За осам година скупио чак 9.000 чепова и два џака фискалних рачуна (ВИДЕО)

Косјерић- Миодраг Радовановић из села Ражана испод обронака Дивчибара ових дана пребројао је чепове од флаша које је испразнио за осам година. Цело село је у шоку када је израчунало да је овај старац за то време скупио чак 9.000 затварача, а његова евиденција је јединствена.

„Чепове сам почео да скупљам кад су почеле наградне игре, а онда ми је то прешло у хоби. Све сам их помно чувао, а и кад бих свраћао у локале запослени би то знали и за амбалажу коју су отварали мени давали ми чепове. Нисам узимао од оних флаша које нисам лично користио. Ни сам нисам очекивао да је бројка оволико висока, изгледа да је у последњих осам година кроз моје руке  прошло око два шлепера амбалаже“, рекао је  Миодраг за РИНУ.

Џак са чеповима тежак 18 килограма, фото: РИНА

Међутим, осим чепова у његовој колекцији налази се још много тога. Он скупља и фискалне рачуне годинама уназад, возне и аутобуске карте, па се може рећи да је он један од ретких у Србији који зна колико новца у шта је уложио, колико је попио, појео и возио се.

„Џак са чеповима има око 18 килограма, ови са папирима су мало лакши. Људи се махом чуде овом мом необичном хобију, али ја сам такав. У разним споровима на суду, махом око имовинских односа провео сам око 40 година и за све то време научио сам да све треба да се чува јер се не зна кад може затребати као доказ“, кроз шалу је рекао Миодраг.

За осам година скупио чак 9.000 чепова, фото: РИНА

Од 9.000 флаша које је отворио, како каже, највише је било оних пивских али Миодраг наглашава да је у томе знао меру и да није претеривао. Један од највреднијих радника у селу,  живи зарађујући у надници и иако има 78 година ради као да му је 30 година мање.

ТопПрес/ РИНА

Осим чепова скупља и фискалне рачуне, фото: РИНА

 

KOMENTARI