Срем – Многи успешни људи до свог првог милиона са муком су стигли али Мирослав Станисављевић из Срема до свог првог милиона стигао је тако што је новац украо од оца а онда је зарадио велике новце и украдену уштеђевину поштено вратио свом оцу. Новац је узео да би купио трактор а затим је развио посао који му је донео вишеструку зараду.

„Када ме неко пита како сам зарадио први милион ја му кажем да сам га украо али и поштено вратио свом оцу. Било је то време када сам био млад, 20 година и пун жеље за успехом, отац је купио трактор Фергусон који се мени није допао, јер су тада стигли Белоруски трактори који су ми се свидели. Решио сам да од оца узмем паре које је чувао у кутијама како бих купио Белоруса и тако сам  учинио. За то моје дело само је мајка знала а отац је видевши трактор у дворишту схватио да сам узео паре из кутије. Почео сам радити са њим, орати дан и ноћ како бих зарадио паре да вратим своме оцу и како бих зарадио за себе. После само два месеца ја сам зарадио новац и на дан наше славе га вратио оцу. Када је видео колико ми је још остало новца и да је и трактор отплаћен он ме је загрлио пред гостима, изљубио и рекао од данас ти водиш кућу“, каже Миросалав.

Мирослав Станисављевић, фото: ТопПрес

На хиљаде километара ископа остало је иза њега у скоро немогућим условима а међу првима осмислио је и моторну тестеру за земљу.

„Осмислио сам тестеру за копање земље што је у то време било појам и показала се веома корисном машином. Почетком телефонизације ја сам копао и до четири километра дневно што ми је доносило одличну зараду. Приликом копања на аеродрому Тесла било је 1000 војника који су успели да ископају један километар за дан.  Сутрадан сам ја са машином ископао два ипо километра за мање од целог дана“, рекао је овај мајстор за ровове.

Током обиласка разних терена и вредног рада један пас му је био од велике помоћи.

Фото: ТопПрес

„Приликом провлачења оптичких каблова улицама Новог Београдаједан пас расе теријер је улазио у канале између шахти и провлачио каблове и тако је спасио шест километара Београдских улица од раскопавања и уништења. За сваки излазак из тамних канала добио би по комад паризера као награду и тај посао смо одрадили за три дана. Једном приликом јурећи за мачком он  је упао у шахт дубок ћетири метра испод једног паркинга, директор је одмах рекао да почнемо копати да би га ослободили и тако смо и учинили јер тај пас нас је много задужио и морали смо га спасити. Он је постао мој љубимац и љубимац свих мојих 300 радника које сам тада водио, гледали смо га као мало воде на длану“, истиче Мирослав.

Поред тестере за копање земље Мирослав је конструисао сам и машину за хоризонтално бушење земље испод путева, пруга. Ова машина је бушила и до 100 метара  хоризонтално а у својој колекцији данас поседује чак 20   врста таквих машина.

Фото: ТопПрес

„Поред толиких машина ја сам посебно поносан само на мој трактор Белорус који сам купио украденим парама од оца које сам поштено вратио. Тај трактор ми је донео много пара и биће заувек у мојој гаражи и мом срцу“, закључио је Мирослав.

ТопПрес