Млад и снажан јелен упао у дубоку рупу у селу Чадиње код Пријепоља, ловци га из ове безизлазне ситуације извлачили сат времена

Млад и снажан јелен упао у дубоку рупу у селу Чадиње код Пријепоља, ловци га из ове безизлазне ситуације извлачили сат времена

Пријепоље – Права драма одиграла се у селу Чадиње у околини Пријепоља када је један од мештана кренуо до оближњих пашњака како би своје стадо оваца вратио кући, међутим затекао га је језив призор. У дубоку рупу пуну блата упао је млад јелен који није могао сам да се избави из ове невоље. Мештани су о овој немилој ситуацији одмах обавестили Ловачко удружење из Пријепоља, чији припадници су брзо стигли на лице места и започели акцију спасавања.

„Ми смо на том подручју били у лову, оставили смо одмах све и нас осам са два возила је дошло на место које су нам мештани јавили. Јелен је био потпуно беспомоћан и морали смо брзо да реагујемо, јер је могао да потоне у блато сваког тренутка“, рекао је за РИНУ Дарко Вујашевић, председник ЛУ Пријепоље.

Добро су осмилили акцију спасавања и кренули да је реализују. Све је, како кажу, потрајало око сат времена.

„За једно дрво завезали смо котурачу и пребацили конопац преко његових рогова. То је у овој ситуацији било најбезболније. Кренули смо да га вучемо напред и након неког времена успели смо да га извучемо на сигурно. Кад је био на тврдој подлози стајао је усправно, што значи да смо стигли на време и да му ноге нису повређене. Скинули смо му конопац са рогова и тада смо га поново пустили у природу, у његово природно станиште“, истиче Дарко.

Претпоставља се да је јелен у рупу пуну блата упао тог дана кад је и извучен, бежећи од паса луталица. Из Ловачког удружења у Пријепољу кажу да је јелен спасен најпре захваљјући брзој реакцији мештана са којима, како истичу, и иначе имају добру сарадњу.

ТопПрес/ ГЗС, РИНА