Обезбеђено је 37 нових аутомобила за тржишне инспекторе који ће омогућити да инспектори буду присутнији на терену целе Србије и ефикаснији у борби против сиве економије и заштите права потрошача, изјавио је данас министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић.

Он је након доделе кључева нових аутомобила за тржишну инспекцију подсетио да је на почетку мандата обећао велику подршку у јачању техничких и људских капацитета тржишне инспекције, како би ова служба била ефикаснија у раду са циљем стварања једнаких услова за пословање за све, саопштило је министарство.

Додао је да је срећан што види да ће инспектори радити у бољим условима, а нови аутомобили су према његовим речима, само показатељ бриге коју Министарство трговине има према инспекцији, а чија је основна функција да буде носилац у борби против сиве економије.

„Сваки уложени динар у инспекцију вишеструко се враћа кроз буџетске приходе. Ово је само почетак таквог улагања јер је за ову годину планирана набавка још око 30 моторних возила, а све са циљем обезбеђивања бржег и ефикаснијег реаговања на изазове у области трговине и заштите потрошача широм земље“, рекао је Момировић.

Истакао је да брига о тржишној инспекцији не подразумева само улагање у техничку опремљеност, већ основни правац њеног јачања и инвестицију у људске капацитете.

„Одлучни смо да обезбедимо адекватне ресурсе и подршку за рад наших инспекцијских органа како бисмо осигурали поштовање прописа и заштитили интересе наших грађана и привреде, нагласио је Момировић.

На конкурсу који је завршен почетком ове године у радни однос су примљена 24 нова инспектора.

„Планирана су и даља запошљавања због све обимнијег и комплекснијег посла који ова инспекција ради, нарочито са аспекта усаглашености и безбедности производа, сузбијања трговине кривотвореним производима, а што су и трендови који прате европску регулативу и европска тржишта,“ рекао је Момировић.

ТопПрес/  Извор: Танјуг